Viestintä-

suunnitelma

Me Republicilla olemme erikoistuneet kaupalliseen viestintään. Tehtävämme on suunnitella yhdessä asiakkaidemme kanssa viestintää, joka tukee yrityksen kasvua. Jokaisella yrityksellä on syitä viestiä ja yhdessä löydämme nämä syyt. Viestintäsuunnitelman tavoite on ansaita organisaatiolle näkyvyyttä mediassa ja vahvistaa sen roolia suunnannäyttäjänä.

Yritykset toimivat jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Ihmiset kuluttavat mediaa enemmän kuin koskaan, mutta yleisöt ovat entistä pirstaloituneempia eri kanaviin. Nyt jos koskaan on tärkeää ymmärtää omaa yleisöä, ja oikean yleisön tavoittaminen onkin kaiken viestintäsuunnittelun lähtökohta. Ansaittu näkyvyys mediassa ja vertaisten suositukset ovat vahvoja keinoja vaikuttaa mielikuviin, maineeseen ja asenteisiin.

Kaiken A ja O on huolellisesti laadittu viestintäsuunnitelma, jonka avulla organisaation kirkkaasti määritellyt pääviestit tuodaan systemaattisesti juuri oikeana hetkenä oikean yleisön nähtäville. Viestinnässä ei ole kyse kertaponnistuksista, vaan järjestelmällisestä toistosta.

Viestinnän suunnittelussa huomioimme alusta alkaen myös sen, miten onnistumista seurataan ja mitataan. Osana viestintäsuunnitelmaa määrittelemme tavoitteet ja niiden pohjalta mittariston, jonka avulla viestinnän onnistuminen voidaan todentaa.

Viestintästrategia

Viestintä onnistuu parhaiten silloin, kun tiedossa on, miksi sitä tehdään. Meille tärkeintä on löytää organisaatiosi toiminnan perimmäinen merkitys, ja voimme jopa auttaa löytämään uusia merkityksiä. Merkitys määrittelee sen kenelle, mitä ja miksi viestitään. Hyvä viestintäsuunnitelma pohjautuu huolella tehtyyn viestintästrategiaan.

Maineenhallinta ja kriisiviestintä

Maineenhallinta on jatkuvaa dialogia organisaation oman yleisön kanssa. Toisinaan eteen voi tulla mainetta kolhivia asioita. Autamme ehkäisemään kolhuja kriisiviestintäsuunnitelmalla ja -koulutuksella. Parhaimmillaan taitava viestintä kriisin aikana kääntää negatiivisen huomion voitoksi ja vahvistaa yrityksesi mainetta.

Ansaittu medianäkyvyys

Viestintäkonsulttimme tietävät, miten media toimii ja osaavat haistaa toimintaasi liittyvät uutisarvoiset aiheet ja ilmiöt. Autamme nostamaan organisaatiosi asiantuntijoita esille mediassa ja vahvistamaan yrityksesi asemaa alan suunnannäyttäjänä.

Sosiaalinen media

Avullamme yrityksesi tarina tulee johdonmukaisesti kerrotuksi myös sosiaalisessa mediassa. Olipa tarpeesi somestrategia, näkyvyyden kasvattaminen tai päivittäinen sisällöntuotanto, rakennamme tavoitteitasi vastaavan viestintäsuunnitelman somea varten. Tunnemme sosiaalisen median vaikuttajat ja osaamme etsiä yrityksellesi juuri oikeat ihmiset tavoittamaan haluamasi yleisön. Somessa viestintä on helposti mitattavaa ja tuloksellista – parhaimmillaan se tarjoaa investoinneille moninkertaisen tuoton muihin keinoihin verrattuna.

01 Suomen taitavimmat viestinnän osaajat

Kokeneet ja palkitut viestintäkonsulttimme hallitsevat isoja kokonaisuuksia, tunnistavat niistä viestinnän arvoiset asiat ja osaavat rakentaa niiden pohjalta tavoitteellisen viestintäsuunnitelman.

Viestintätiimimme voi auttaa yritystäsi päivittäisessä viestintätyössä ja strategisissa viestintäprojekteissa, joiden tavoitteena on vahvistaa yrityksesi mainetta ja tukea sen kaupallista menestystä.

02 Autamme suunnitelmasta käytännön toteutukseen

Vanha viisaus siitä, kuinka hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee myös viestintään.

Viestintäkonsulttimme ovat yrityksesi tukena viestintäsuunnitelman toteuttamisessa, kun organisaatiosi kaipaa lisää tekijöitä.

03 Valmennamme median kohtaamiseen

Tehokkaan viestintäsuunnitelman seurauksena media kiinnostuu yrityksestäsi ja haluaa haastatella sen edustajia.

Viestintäkonsulttimme tuntevat toimitusten toimintatavat ja auttavat yritystäsi rakentamaan kestäviä mediasuhteita.

Mediavalmennuksella hiomme organisaatiosi avainhenkilöistä taitavia esiintyjiä haastattelutilanteisiin ja koulutamme heidät toimimaan median kanssa.

Kysy lisää viestinnän suunnittelusta

Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.